LIVE from Spain

Gepubliceerd op 25 februari 2022 om 13:53

De online ACT-coach is lossssss....

We zijn  inmiddels zo'n twee weken in Spanje op de plaats van bestemming, Almería. Ligt in het zuid-oosten van Andalusië. En, om maar meteen met de deur in huis te vallen: JA het is hier lekker weer en warm ;-).

 

Maar eerst een aantal weken terug. De planning was om 25 januari te vertrekken. Echter, Sophie werd ziek en het vertrek werd uitgesteld (immers, wat is een paar dagen op een jaar ;-)). Elke ochtend vroeg Tuur of we vandaag dan eindelijk op vakantie zouden gaan. Na een aantal dagen konden we eindelijk bevestigend antwoorden. 

De reis begon dan eindelijk. Gedurende ongeveer een week zouden we onderweg zijn naar onze eerste verblijfplaats voor langere tijd in Almería. Onderweg zouden we wel zien waar we konden slapen. We wilden vooral genieten van de reis, bewust bezig zijn met leven in het moment en niet zozeer de focus leggen op de eindbestemming. Graag zouden we vertellen dat de reis volledig vlekkeloos verliep. De realiteit is dat Sophie nog steeds niet fit was, Julius niet van autorijden blijkt te houden en we ook nog eens zijn fiep waren vergeten (zelfs de reserve). De reis verliep dus niet zonder obstakels, verre van. 

De vergelijking kun je maken met ACT. Daarin leren mensen ook dat het leven geleefd kan worden mét alle obstakels die zich voordoen én dat er nog steeds stappen gezet kunnen worden in de richting van hun waarden. Anywayssssss...dat even terzijde.

Na de eerste overnachting in Metz voelde het goed om op de volgende locatie, vlakbij Lyon 2 nachten te blijven. We kwamen uiteindelijk in een leuk, klein Frans dorpje terecht en konden in een typisch frans huisje verblijven, ideaal! Het dagje extra was perfect. We konden even snuffelen aan de Franse cultuur, genieten van wat extra rust en proberen wat Franse taal op te halen (zonder al te veel succes overigens ;-)). Op de dagen van vertrek nog even de tank volgooien, boodschappen doen voor onderweg en op naar Spanje. Onderweg werd nogmaals bevestigd, Julius houdt niet van autorijden. Dus veel stoppen, spelen, wat eten en weer doorrijden. Tuur zit voorin naast Koert en is de hele rit naar buiten aan het kijken (heeft speelgoed en spelletjes voor onderweg nauwelijks aangeraakt). Hij doet het supergoed en lijkt zin te hebben in het avonTuur! Einde van de dag bereiken we Spanje en belanden we in Llanca. Prachtig kustplaatsje, iets van de route af maar absoluut de moeite waard. We verblijven in een studio met uitzicht op zee. Op het dakterras praten we s avonds nog even met wat Spaanse reizigers (heerlijke flashbacks naar het backpacken in Azië waarin het contact met andere reizigers ook zo makkelijk ging). 

In de ochtend vroeg vertrekken want we hadden wat kilometers voor de boeg. We zouden namelijk naar een vriend van Koert's vader gaan, Marcel. Hij woont in de buurt van Valencia. Einde van de middag arriveren we bij zijn bizar mooie huis met dito omgeving. We blijven uiteindelijk twee nachten omdat iedereen wel even klaar was met autorijden. Tuur vindt in Marcel een speelmaatje, Koert duikt het ijskoude zwembad in (@Teun Megens...ook deze keer was de tweede keer was gewoon koud ;-)), we plukken mandarijnen van de bomen en Julius slaapt warempel bijna een hele nacht door. 

Na 2 nachten bij Marcel en de laatste etappe richting Almería komen we dan eindelijk op de plaats van bestemming. We hebben op zo'n 500 meter van het strand een appartement gehuurd voor de hele maand februari. Inmiddels zijn we dus gesetteld, lijken de kids wat meer gewend aan de omgeving, het nieuwe huisje, het klimaat en de temperatuur. Wij zijn weer begonnen met werken. We werken allebei 3 dagdelen, verdeeld op maandag, dinsdag en donderdag. De rest is family-time. In Nederland werkten wij allebei ook 'slechts' 20 uren per week en nu wel 12 uur werken hebben we nog meer ruimte om te doen wat we belangrijk vinden. We merken ook dat de kids, en vooral Tuur, de extra aandacht fijn vindt. Hij vindt het heerlijk om zoveel samen te zijn en groeit op meerdere vlakken zienderogen. Prachtig om te zien dat zijn zelfvertrouwen hiermee ook groeit.

Het heeft even geduurd voordat we weer iets van ons hebben laten horen hier. Reden is dat we eerst even de tijd hebben genomen om aandacht te besteden aan andere zaken. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.