Mini-training ACT 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is nog redelijk onbekend in Nederland ondanks dat deze methode al zo'n 25 jaar bestaat. De methode is bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd. In Australië is ACT inmiddels erkend als behandelmethode voor o.a. werkstress. Nederlands onderzoek toont aan dat mensen na een ACT-traject een hogere mate van emotioneel, psychisch en sociaal welbevinden ervaren dan voorheen.

ACT is uitermate geschikt om als trainingsvorm in te zetten binnen organisaties om verzuim te voorkomen, mentale veerkracht te vergroten en de psychologische flexibiliteit te vergroten. Daarnaast kan het curatief ingezet worden bij bijvoorbeeld (werk)stress, burn-out en angst.

 

Bij de mini-training doorlopen we ter kennismaking met ACT alle pijlers, gecombineerd met oefeningen en metaforen om ook écht te voelen wat het met je doet.

Tijdens de mini-training leer je wat ACT is, hoe het werkt en wat ACT kan betekenen voor mens en bedrijf.

Wat komt aan bod:

  • je ontdekt dat ACT voor iedereen iets brengt
  • je krijgt direct inzetbare handvatten
  • je leert hoe ons brein ons vaak alle hoeken van de kamer laat zien én hoe je daar los van komt
  • Je leert hoe je stopt met leven op de automatische piloot en meer (keuze)vrijheid creëert
  • je leert hoe belangrijk het is te weten wat écht belangrijk voor je is
  • je krijgt informatie over de 7-weekse online ACT-training.

De proeverij duurt ongeveer een uur en we werken in groepen van maximaal 5 personen.

 

Voor wie
Leidinggevenden, HR-professionals en andere professionals/geïnteresseerden die direct te maken krijgen met verzuim, persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Jouw investering
De deelname aan deze mini-training is 49 euro exclusief btw.

Locatie
Online via microsoft teams.

Interesse?

Vul het formulier onder aan de pagina in of neem even contact op via 06-16772836

Jouw voorgangers

Ik had wel eens van ACT gehoord, maar de training van Koert heeft mij pas écht geënthousiasmeerd over deze werkwijze! De duidelijke voorbeelden, herkenbare casussen en verfrissende metaforen die hij gebruikt maken zowel de training als het concept van ACT levendig en leuk. Hij neemt je mee in het grote plaatje en de achterliggende betekenis, maar ook worden er genoeg praktische tips gedeeld. De ideale combinatie wat mij betreft!

Tiffany Gritzalis | coach, trainer en psycholoog

ACT is een verfrissende methode die een goede bijdrage kan leveren aan slimmer stress-management. Koert laat je op enthousiaste wijze zien hoe het wegdrukken van emoties je soms veel te veel energie kosten en komt met allerlei praktische tips om hier anders mee om te gaan. ACT laat je bovendien anders naar je eigen denken kijken. Maar de grote kracht van deze training zit hem in het leren accepteren van dat wat er is i.p.v. het pijnlijke steeds maar te willen bevechten. En dat geeft rust. Een aanrader dus.

Suzan Kuijsten | stress-sociologe