Mini-training ACT 

Acceptance & Commitment Therapy (oftewel ACT) is uitermate geschikt om als trainingsvorm in te zetten binnen organisaties om verzuim te voorkomen, mentale veerkracht te vergroten en de psychologische flexibiliteit te vergroten. Daarnaast kan het curatief ingezet worden bij bijvoorbeeld (werk)stress, burn-out en angst.
ACT is een therapie/training waarbij de focus niet ligt op klachtenreductie, juist niet. De focus ligt op wat iemand belangrijk vindt in zijn of haar leven en hoe stappen in die richting gezet kunnen worden. Met behulp van ACT staan deelnemers stil bij hun eigen leven, hun wensen en behoeften en de keuzes die ze maken in het belang van hun (mentale) gezondheid en de verlangens die ze hebben. 

ACT is een ervaringsgerichte therapie/trainingsvorm waarbij veelal gebruikt wordt gemaakt van oefeningen. Spelenderwijs nemen we de deelnemers mee in hun zoektocht naar goede zelfzorg, vrije keuzes maken en leven in het moment.

Denk jij dat ACT iets kan betekenen binnen jouw organisatie? Dan is de mini-training ACT een mooie kennismaking.

Bij de mini-training doorlopen we ter kennismaking met ACT alle pijlers, gecombineerd met oefeningen en metaforen om ook écht te voelen wat het met je doet.

Tijdens de mini-training leer je wat ACT is, hoe het werkt en wat ACT kan betekenen voor mens en bedrijf.

Wat komt aan bod:

  • je ontdekt dat ACT voor iedereen iets brengt
  • je krijgt direct inzetbare handvatten
  • je leert hoe ons brein ons vaak alle hoeken van de kamer laat zien én hoe je daar los van komt
  • Je leert hoe je stopt met leven op de automatische piloot en meer (keuze)vrijheid creëert
  • je leert hoe belangrijk het is te weten wat écht belangrijk voor je is
  • je krijgt informatie over de 7-weekse online ACT-training.

De proeverij duurt ongeveer een uur en we werken in groepen van maximaal 5 personen.

 

Voor wie
Leidinggevenden, HR-professionals en andere professionals/geïnteresseerden die direct te maken krijgen met verzuim, persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. 


Wanneer

Op aanvraag.

 

Jouw investering
De deelname aan deze mini-training is 49 euro exclusief btw.

Locatie
Online via microsoft teams.

Interesse?

Vul het formulier onder aan de pagina in of neem even contact op via 06-16772836

Jouw voorgangers

ACT is een verfrissende methode die een goede bijdrage kan leveren aan slimmer stress-management. Koert laat je op enthousiaste wijze zien hoe het wegdrukken van emoties je soms veel te veel energie kosten en komt met allerlei praktische tips om hier anders mee om te gaan. ACT laat je bovendien anders naar je eigen denken kijken. Maar de grote kracht van deze training zit hem in het leren accepteren van dat wat er is i.p.v. het pijnlijke steeds maar te willen bevechten. En dat geeft rust. Een aanrader dus.

Suzan Kuijsten | stress-sociologe

Ik had wel eens van ACT gehoord, maar de training van Koert heeft mij pas écht geënthousiasmeerd over deze werkwijze! De duidelijke voorbeelden, herkenbare casussen en verfrissende metaforen die hij gebruikt maken zowel de training als het concept van ACT levendig en leuk. Hij neemt je mee in het grote plaatje en de achterliggende betekenis, maar ook worden er genoeg praktische tips gedeeld. De ideale combinatie wat mij betreft!

Tiffany Gritzalis | coach, trainer en psycholoog

Tijdens de Mini-training ACT ben ik voor de eerste keer met deze methodiek in aanraking gekomen. Een digitale training waarbij Koert op interactieve en laagdrempelige wijze verbinding weet te maken. Zijn enthousiasme voor deze methodiek was zelfs voelbaar door het scherm!

De methodiek zelf heeft indruk gemaakt vanwege het uitgangspunt dat vervelende ervaringen er nu eenmaal bij horen. Vanuit de Mini-training is duidelijk geworden dat ACT op alternatieve wijze kijkt naar hoe we om kunnen gaan met vervelende ervaringen en maakt dit door simpele opdrachten ‘pijnlijk’ duidelijk. Een manier van denken die de gesprekken tussen medewerkers en leidinggevende een positieve boost kan geven, door juist de andere kant van een situatie te belichten. Praktisch, toepasbaar en heel doelgericht!

Roel Dielissen | HR-business partner Plato Group

Zoals het woord al zegt 'mini'- training. In korte tijd heb je alle facetten (6 pijlers) benoemd en met mooie metaforen ook pakkend gemaakt. Erg duidelijk en ook interactief. Ik vond het van toegevoegde waarde.

Bianca Schneiders | HR-adviseur openbaar onderwijs Groningen

Dank voor je introductie in de ACT methode. Een mooie manier om medewerkers ondersteuning te bieden zowel preventief als in een fase waarin het even wat minder lekker loopt. Een lage drempel om deel te nemen en herkenning door het gebruik van metaforen.


Een mooie interventie om medewerkers een steun in de rug te geven om (weer) meer in hun kracht te staan.

Linda Tosserams | Interim HR-adviseur

De training ACT is zeker helpend voor medewerkers om hun belemmerende gedachten onder controle te krijgen of te houden. Het kan ingezet worden bij preventief verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Het niet hoeven graven in het verleden kan fijn zijn voor medewerkers en de drempel verlagen voor medewerkers om ACT coaching in te zetten.

Zelf heb ik enkele oefeningen van de ACT coaching mogen ervaren en dat deze zeer doeltreffend zijn en een daadwerkelijke verandering teweegbrengen.

HR-professional & verzuimspecialist bij een grote welzijnsorganisatie