7-weekse training persoonlijke veerkracht

Wat gaan we doen?

Met behulp van ACT gaan we onderzoeken wat jij wilt in het leven én wat jou daarin tegenhoudt op het moment. We onderzoeken hoe jij jouw leven, mét alle bijbehorende pijn en obstakels, naar die waarden kunt leiden. In plaats van de strijd aan te gaan met de obstakels en pijn ga je leren om deze juist onvoorwaardelijk dichtbij je te houden, te accepteren, zogezegd. Wanneer dit lukt zul je merken dat er meer ruimte komt voor de vrije keuze. Een vrije keuze in gedrag, en dat betekent dat je meer en meer keuzes kunt maken die in lijn zijn met jouw persoonlijke waarden en levensvisie.

ACT brengt en bracht ons als mens én professional al veel. Wij zijn steeds meer in staat om een leven te leiden naar onze eigen waarden. Wij merken steeds meer de vrije keuze en de vrijheid die dit met zich meebrengt. Wij hebben sterk de overtuiging dat er meer "ge-ACT" mag worden in de wereld. Daarom gunnen we iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van het ACT-gedachtegoed.

Wat ga je leren?

 • Je stopt met het vermijden en controleren (weglachen, ontkennen, omdenken, etc) van de moeilijke gedachten, gevoelens en ervaringen die bij het leven horen en leert wat acceptatie jou kan brengen.
 • Gedachten kunnen je aardig voor de gek houden. Je leert afstand te nemen van en anders te kijken naar gedachten. Hierdoor kun je meer bewuste, vrije keuzes maken.
 • Met je aandacht helemaal aanwezig te zijn bij de realiteit van je leven op dit moment, in plaats van te piekeren over het verleden of de toekomst.
 • Ons zelfbeeld maakt de wereld overzichtelijk maar functioneert onbewust vaak ook als een keurslijf (ik ben een harde werker, dus ik moet altijd hard werken). Je leert flexibeler met je zelfbeeld om te gaan.
 • Je gaat ontdekken wat jij nou écht belangrijk vindt in jouw leven en je krijgt de tools aangereikt om hier heel concreet mee aan de slag te gaan.
 • Aan het einde van de training heb jij jouw eigen plan van aanpak met concrete stappen om jouw weg te gaan bewandelen.

"Investeer in de mens, groei als professional"


Voor wie is de training?

 • Iedereen die wil stoppen met MOETEN en écht wil gaan voor wat écht belangrijk is in zijn/haar leven
 • Iedereen die het moeilijk vindt zijn grenzen aan te geven
 • Iedereen die zichzelf vaak op de laatste plaats zet
 • Iedereen die het gevoel heeft alle ballen in de lucht te moeten houden
 • Iedereen die aan mentale gezondheid wil werken
 • Iedereen die wil groeien als mens én als professional
 • Deze training is uitermate geschikt voor bedrijven die willen investeren in preventie en liever voorkomen dan genezen. Bedrijven die het belang van veerkrachtige werknemers inzien en dat in de praktijk willen doorvoeren

Praktische informatie:

 • 7  bijeenkomsten á (maximaal) 3 uur 

 • 2 weken tussen elke bijeenkomst

 • Elke bijeenkomst komt één vaardigheid aan bod

 • De training bestaat grotendeels uit het doen van oefeningen

 • De training is geschikt voor individuen en teams (6 pers.)

 • De training is zowel op locatie als online beschikbaar

 

Pieter zei:

"De life skills die ik door middel van ACT en de begeleiding van Koert heb leren toepassen, zijn van onschatbare waarde gebleken. Ik ervaar meer rust en daarnaast staat het stressvolle bestaan, meer in perspectief. Koert zijn ondersteuning is toegankelijk, laagdrempelig maar vooral hands-on. Door praktische en leuke oefeningen heb ik snel resultaat ervaren! 

Een ontzettende aanrader."

Pieter Francissen, 36 jaar, initiatiefnemer en algemeen directeur I am One | Individuele coaching

Amy's ervaring met de training:

"Samen met mijn collega's een hele fijne Training Veerkracht gehad. De basis van ACT maakt me ACThousiast. Ik kijk uit naar het vervolg. Koert geeft de training deskundig, kwetsbaar met een traan en een lach. Paste helemaal bij wie wij zijn van Kubus Ondersteuning en wat we willen!

Ik raad het iedereen aan!"

Amy van Niftrik, 40 jaar, directeur Kubus Ondersteuning

Lenie zei over haar traject het volgende:

"Soms is het fijn om met iemand te kunnen sparren op je pad naar zelfontplooiing. Dat je met Koert als persoon prettig werkt, dat wist ik al langer. Nieuw voor mij waren de handvatten vanuit ACT. Koert gebruikt ze op een praktische en direct inzetbare wijze. Je wordt uitgedaagd meteen de daad bij het woord (of eigenlijk bij je gedachten en gevoel) te voegen. Verhelderend en ondersteunend in de zoektocht naar je eigen kern en er waardegericht naar leven".

Lenie Heldens, 37 jaar, psycholoog | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

Dit is de ervaring van Bart-Jan:

"Toen ik begon aan de ACT training met Koert wist ik eigenlijk niet zo goed wat me te wachten stond. Hoe gaan o.a. acceptatie, zelfcompassie en mindfulness mij helpen? Wat ik wel wist is, en dat sprak me het meeste aan, is dat het niet gaat om het tegenwerken van je eigen gedachtes, zelfbeeld, regels of patronen maar dat gaat om ze te begrijpen, te horen en zelf een keuze te maken of je er iets mee gaat doen of juist niet.

Dit is in het gehele traject veel meer een onderdeel van mij geworden. Ga ik mee in deze gedachte/ angst of pijn of kies ik er bewust voor om deze keer nee te zeggen en de andere kant op te gaan? Dit heeft mij veel meer rust in gedachte gegeven, zowel op werk als op persoonlijk vlak. Ook zijn we aan de slag met de waarden die voor mij belangrijk zijn. Welke waarden zijn dat en hoe zorg ik ervoor dat ik in het dagelijkse leven aandacht blijf besteden aan de waarden die ik belangrijk vind?


Koert heeft mij tijdens dit traject weten te triggeren door de juiste vragen te stellen, zijn inlevingsvermogen en de juiste tools aan te reiken om te ‘trainen’ met de ACT gedachte. Ik kan terug kijken op een geslaagd coachingstraject waardoor ik meer rust heb gevonden en zeker minder stress ervaar".

Bart-Jan, 37 jaar, talent begeleider in de sport | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

Dit is wat Simon zegt:

"Ken je dat, dat je in een voor jou bekende valkuil bent getrapt, je jezelf belooft om het beter te doen om er dan op een gegeven moment achter te komen dat je weer in dezelfde valkuil bent getrapt? Belangrijker nog: herken je dat dat tot heel veel frustratie en grootse plannen om het beter te doen leidt? Oftewel: dat je blijft ’hangen’ bij iets wat je uit alle macht probeert op te lossen?

Bij Koert heb ik geleerd dat je je valkuilen niet altijd kunt vermijden – ze horen bij je. Via de ACT methode heb ik wel betere aanknopingspunten gekregen om daar mee om te gaan. Door de situatie van een afstand te bekijken en in rust de situatie vanuit mijn belangrijke waarden te beoordelen ben ik in toenemende mate in staat om andere beslissingen te nemen.

Ik waarschuw vast: dit is een proces dat niet eindigt met de training! ACT pas je in eerste instantie toe op “kleine” situaties maar je gaat de methode ook op grotere situaties en uiteindelijk in heel je leven toepassen. ACT draagt met andere woorden bij aan je persoonlijke levenskunst. Zoals Koert het zegt: “Je dient eerst de danspassen te leren, voordat je zwierig kunt dansen.”

Simon, 45 jaar, customer support engineer | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

Indiciduele ONLINE training onder begeleiding van ACT-coach Koert en/of GZ-psycholoog Sophie.

Klanten:

Vergoedingen

Via werkgever:

Veel bedrijven en organisaties zien de meerwaarde van training en coaching voor de persoonlijke ontwikkeling. Het kan dus zijn dat je werkgever een opleidingsbudget of een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar heeft die je mag aanwenden voor een coachtraject. Vraag dit na bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

Via de bedrijfsarts/arbodienst:

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie of voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

Wij kunnen je helpen met de verantwoording van de vergoedingsaanvraag bij zowel je werkgever als de bedrijfsarts. Neem contact op via onderstaand formulier om de mogelijkheden te bespreken. Je telefoonnummer gebruiken we alleen om contact met je op te nemen en wordt verder nergens voor gebruikt of opgeslagen, beloofd!